Cégeknek – Miért érdemes fotóst alkamaznod a vállalkozásod fellendítéséhez?

Ebben a rövid bejegyzésben személyes tapasztalatot is megosztok veled, mivel saját családi vállalkozásunk fotósa is vagyok. Vagyis mind a két szempontból rendelkezem kellő tapasztalattal ahhoz, hogy elmondjam: elengedhetetlenül fontos egy fotós alkalmazása, amennyiben online is promotálod cégedet, vállalkozásodat.

Kezdjük a legelejénél. A mai világban az emberek a social médián (Facebook, instagram, stb.), és weboldalakon keresztül jutnak szinte minden információhoz termékekről, szolgáltatásokról. Így a vállalatok nagyon nagy számban ezeken a platformokon is hírdetik magukat. Például, mi lenne a véleményed arról a ruhaboltról, amelyiket nem találod meg az interneten? Nyilván vannak ilyen pici vállalkozások, de a profitjuk jóval kisebb versenytársaikéval szemben, és sok leendő ügyfelet el is veszítenek azzal, hogy csupán offline üzletek.

Oké, hogy online vagy, de van eredménye? A social média és az online világ egyik “árnyoldala” az, hogy mindenki fent van, és mindenki akar profitálni is belőle. A sok eléréssel sok emberhez eljuthatsz, viszont fotó/videó nélkül nagyon alacsony azoknak a száma, akik megtekintik a posztot. A mobilos fotó, vagy a gyengék elkészített képek sajnos szintén elég alacsony sikerrátával rendelkezhetnek. Ennek a legföbb oka nagyon egyszerű. Az emberek ingerküszöbe egyre magasabb. Ma már nem tartunk egy sima mezei fotót annyira feltünőnek, mert rengeteg szebbnél szebb képet látunk. Egy koncepció nélküli fotó, nem vált ki kellő érzelmet, emóciót a felhasználókból, és emiatt “tovább görgetnek” szinte azonnal.

A fotósodat átkarolva egy közös tervet lehet létrehozni, hogy az ügyfelek erősebb ingert kapjanak a terméked/szolgáltatásodhoz. Egy jó fotó nem elég, hogy kiemeli a terméket/szolgáltatást, de még motivál is arra, hogy tetszen nekünk az amit látunk. Illetve a szemünk szereti, ha vizuálisan izgatják. Ez tudom furcsán hangzik, viszont valóban így van. A hollywoodi filmekben is nem feltétlenül a történet az, ami megfog minket, hanem a díszlet, a színek, a hanghatások, stb. Nem véletlenül vannak a filmek alatt zenék, melyeket ha meghallunk, azonnal egy adott film jut eszünkbe.

Így egy jól megtervezett fotó, kombinálva egy jó koncepcióval remek eredményt hozhat. Nekem például az a tapasztalatom, hogy amióta jobb fotókat osztunk meg az ügyfeleinkkel, az ügyfelek nagyobb bizalmat adnak nekünk, és az eladásaink száma is nő. A Facebook oldalunkon egy poszt elérése sokkal, kb 2-3x több, mint egy sima mobilos fotó pl. egy étkezőszékről. Mi például tablettel és laptoppal megyünk tárgyalásokra, ahol székeket és bútorokat propagálunk, és rengeteg visszajelzést kapunk, hogy milyen gyönyörűek a termékeink, és érezhetően egy nagyon profi, komoly cégként tekintenek ránk.

Ez csak pár fotó, amiket készítettem az elmúlt időben a saját cégünknek. Szerintem sokkal meggyőzőbb egy ilyen fotósorozat, mintha egy 200 kb-os katalógus fotót mutatnék az ügyfélnek, hogy döntsön az termékről. Főleg, ha 400 db. rakásolható bankett székről beszélünk, vagy egy 3 milliós iroda berendezésről…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com