Branding fotózás – Profi fotós véleménye a témáról

Ha vállalkozást indítasz vagy már egy sikeres céget vezetsz, akkor a branding fotózás olyan dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A branding fotózás során készült képek segítségével megfelelően kommunikálhatod az üzenetedet, az értékeidet, a céged életstílusát és a márkád hangulatát. Ezért fontos, hogy minél jobb minőségű és vonzó képeket használj, amelyek vonzzák az ügyfeleid figyelmét.

Az alábbiakban összegyűjtöttem a branding fotózás előnyeit, hogy megértsd, miért érdemes beruházni egy profi fotózási szolgáltatásba.

 1. Megfelelően kommunikálhatod az üzenetedet: A branding fotózás során készült képek lehetővé teszik, hogy hatékonyan kommunikálják az üzenetedet, az értékeidet és az életstílusodat. A megfelelően összeállított képek segítenek a márkád megfelelő megjelenítésében, és hozzájárulnak a potenciális ügyfelekkel való kötődésed felépítéséhez.
 2. Emelheted a márkád színvonalát: A minőségi és igényesen kivitelezett branding fotózás által emelheted a márkád színvonalát. A magas színvonalú képek komolyságot sugallnak, és bizalmat keltenek az ügyfelekben. Az ilyen fotók általában magabiztosabb megjelenést biztosítanak a márkádnak, ami hosszú távon javíthatja az eladásaidat.
 3. Hatékonyabb lehet a marketing: A megfelelően kivitelezett branding fotózásnak köszönhetően hatékonyabb lehet a marketinged is. Az ilyen képek megjelenítése a weboldalon, a közösségi médiában, az újságokban, magazinokban és a hirdetésekben javíthatja a márkád megjelenését. Az érdekes és szemet gyönyörködtető képek nagyobb figyelmet kapnak, és nagyobb valószínűséggel vonzzák az ügyfeleket.
 4. Rugalmasság: A profi branding fotózás lehetővé teszi, hogy a vállalkozás bármikor frissíthesse a vizuális megjelenését és az üzeneteit. Ez nagyon fontos, mert a marketingben állandóan változások történnek, és a cégednek rugalmasnak kell lennie az új helyzetekhez. A frissített képek és az üzenetek frissítése azonban nem csak a marketing szempontjából fontosak. Az ügyfelek és partnerek is folyamatosan változnak, így az üzeneteknek és a képeknek is frisseknek kell maradniuk, hogy vonzóak és relevánsak maradjanak a célközönség számára. Ha egy vállalkozás képes lépést tartani a változásokkal és időben frissíti a vizuális tartalmakat, akkor sokkal könnyebb megtartani az ügyfelek és partnerek figyelmét, és felkelteni az érdeklődésüket.

Márkakép: Egy jól megtervezett és összeállított branding fotósorozat segít kialakítani és megerősíteni a vállalkozás márkaképét. A márkakép azonosítója lehet a célközönségnek, és nagyon fontos ahhoz, hogy az ügyfelek és partnerek egy adott vállalkozást azonosítsanak és emlékezzenek rá. A profi branding fotózás segít a vállalkozásnak, hogy egyedi, emlékezetes és könnyen felismerhető vizuális elemeket használjon a marketing és a kommunikáció során, ami elősegíti a márkakép megszilárdítását.

Profizmus: Egy profi branding fotósorozat magas minőséget biztosít a vállalkozás számára, és megmutatja, hogy az adott vállalkozásnak fontos a megjelenése és az üzeneteinek hatékony kommunikációja. A profi fotók és a jól megtervezett kompozíciók segítenek abban, hogy a vállalkozás a lehető legjobb fényben jelenjen meg, és magasabb szintű hitelességet és szakmai profizmust sugalljon a célközönségnek.

Ha felkészülnél egy branding fotózásra, itt van néhány javaslat, amelyek segíthetnek:

 1. Válassz egy jó fotóst: A legfontosabb az, hogy válassz egy jó fotóst, akiben megbízol, és aki megfelelően megérti a márkádat és az üzeneteidet. Kérj referenciákat, és nézd meg a fotós korábbi munkáit. (Szóval nyilván engem kell választani! 😀 )
 2. Határozd meg az üzenetet és a stílust: Gondold át, hogy milyen üzenetet szeretnél közvetíteni a képeken keresztül, és milyen stílusban szeretnéd, hogy a képek legyenek. Legyen világos elképzelésed arról, hogy milyen típusú képekre van szükséged.
 3. Készülj fel a helyszínen: Ha kültéren fotóznak, gondoskodj arról, hogy a környezet megfelelő legyen az elképzeléseidhez. Ha beltéren fotóznak, készítsd elő a szükséges dekorációkat, kellékeket, és gondoskodj az optimális világításról.
 4. Készülj elő a ruhákkal és a sminkkel: Válassz olyan ruhákat és sminket, amelyek megfelelnek az elképzeléseidnek, és amelyek jól mutatnak a kamera előtt. Ha szükséges, bérelj profi sminkes segítségét.
 5. Legyél előkészítve a kreatív folyamatra: A fotós segítségével együtt dolgozzatok ki kreatív ötleteket és tervet a fotózáshoz. Gondolj a kompozícióra, a színekre, a pozíciókra és a kiegészítők használatára is. Ha van konkrét elképzelésed, osszd meg a fotóssal, hogy segítséget kaphass az elképzelés megvalósításához.
 6. Válassz több ruhát és kiegészítőt: Készíts elő több ruhát és kiegészítőt a fotózáshoz, hogy választhass azok között, amelyek a legjobban illeszkednek az elképzeléseidhez és a stílushoz. Ügyelj arra, hogy a ruhák és a kiegészítők jól passzoljanak egymáshoz, és ne legyenek túl zsúfoltak vagy sokféle színűek.
 7. Legyél magabiztos és természetes: Fontos, hogy magabiztosan és természetesen viselkedj a fotózáson. Ne legyél merev vagy erőltetett, hanem engedd, hogy a fotós irányítson és segítsen az optimális pózok megtalálásában. Ne feszülj rá, és légy nyugodt, hogy a legjobb eredményt érhessétek el.
 8. Ne felejtsd el az utómunkát: Az utómunka a fotózáson túl is fontos része a folyamatnak. Válassz ki egy vagy több képet, amelyeket szeretnél használni a branding céljaidra, és dolgozd fel őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a márkádhoz és az üzenetedhez. Ebben szintén a fotóssal közösen célszerű dolgozni. Az utómunka csodákra képes. Célszerű a fotózás előtt összegyűjtened hozzád és a márkádhoz passzoló hangulatú fotókat, hogy a fotós (Én 🙂 ) lássa, hogy milyen “mood”-ra van szükséged. Én a pinterestet, instagram-ot, vagy esetleg más hasonló platformokat szoktam javasolni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com