Baba és gyerek fotózás

A baba és gyerek fotózásról röviden:

A fényképezőgépemet részben abból az okból kifolyólag is vásároltam, hogy a leendő gyermekeimet (akkor még csak gyermekemet) jó minőségben lefotózhassam. Nyilván az újszülött kisbabát célszerű pózoltatni, és beállítani körülötte a fényeket, viszont az esetek többségében én a spontán szituációkat és érzelmeket szeretem lefotózni. A bejegyzés alján látható lesz több fotó, melyek mindegyik típusból láthatók. Viszont nekem többnyire az a kedvencem (és a fotók mennyiségében is észrevehető lesz), hogy a “lifestyle” típusú fotókat preferálom. Ennek egy nagyon egyszerű magyarázata van, mégpedig az, hogy sokkal több érzelmet képesek ezek a képek az emberből kicsalogatni.

Időtartam:

A kisbabáknál az időt nem szabad kispórolni, mert a minőség rovására mehet. Több opciót szoktam felvázolni, viszont az újszülötteknél én inkább az átadott fotók mennyiségével szoktam egyeztetni, mert az idő sajnos némileg kiszámolhatatlan, mivel a kisbaba előfordulhat, hogy nem hagyja abba a sírást, vagy éppen fáj a pocakja. Az átlagos idő, amit én személy szerint rászánok átlagosan az a 90-120perc. Ez idő alatt elkészül jó nagy mennyiségben fotó, amelyek közül számosat biztosan megfelelőnek ítéltek ti is, és én is meg.

Helyszín:

Stúdió fotózás esetén van javaslatom, ahol én szoktak dolgozni, viszont ha esetleg neked/nektek van valami elképzelésetek, valahol ahol szívesen fotózkodnátok, szívesen veszem a javaslatokat és tippeket. A studiók átlagos bérleti díja 6000-8000 között vannak óránként. Baba esetén minimum 2 órával kell kalkulálni, viszont azon felül sok esetben a 60 perces időkorlátból bőven kijövünk! 🙂

Kültéri fotózás újszülöttnél nem javasolt, kivéve ha lifestyle fotózásról van szó, akkor egy kellemes és csöndes helyszínt célszerű találni, ahol van lehetőség etetésre is. Illetve nyilván az első hónapban ez nem megoldható egészségügyi okokból.

Otthoni fotózás a leggyakoribb újszülötteknél, ilyenkor házhoz megyek, és ott készítjük el a képeket. Itt előfordulhat némi plusz költség függően a helyszín távolságától, viszont a studiós költségek itt nincsenek, szóval gazdásig megközelítésből biztosan kedvezőbb a végső ár.

Ruházat:

Amit szépnek, csinosnak érzel azt hozd magaddal (akár több darabot is hozhatsz). Amennyiben nincsen szerinted megfelelő ruhád, szívesen adok tippeket, hogy honnan tudnál esetleg bérelni/beszerezni. A párod a te ruhádhoz passzoló, visszafogott ruházatot hozzon, kevés mintával, vagy minta nélkül. Ne legyen túl elegáns, de túl laza se. Szerintem sportosan elegáns a legjobb választás. Nyilván a koncepciója a fotózásnak ezt átírhatja!

Kiegészítők:

Hozz bármilyen kiegészítőt, amit esetleg szeretnél. Névvel ellátott ruha, kis cipő, body, stb. Ha internetről összeszedtél pár ötletet (kreatív képek) akkor azokban is szívesen segítek megvalósítani az elképzeléseteket.

Csomag ajánlatok:

Árakkal kapcsolatban vedd fel velem a kapcsolatot, és kérj egy ajánlatot kötelezettség mentesen.

%d blogger ezt szereti: