Az üzleti fotózás célja, hogy az adott vállalkozó/vállalkozás professzionális fotókkal tudjon megjelenni akár online, akár offline felületeken, ezzel növelve értékesítését, piaci szerepét. Mivel egyre kiélezettebb a verseny, így kimondottan fontos a kreatív és minőségi reklámanyagok felhasználása. Ehhez nyújtok én segítséget. Akár üzleti portré fotózásról legyen szó, vagy éppen étel fotózásról vagy termékfotózásról.

A branding fotózás pár mondatban: A branding fotózás célja, hogy vizuális tartalmak segítségével megerősítse egy márka üzenetét és értékeit. A fotózás során a fotós és a márka közösen dolgozik azon, hogy olyan képeket hozzanak létre, amelyek kifejezik a márka személyiségét és érzéseit, és összhangban vannak a márka által képviselt értékekkel és üzenettel. A branding fotózás során készült képek általában felhasználhatók a márka weboldalán, a közösségi média platformokon, valamint különféle marketing anyagokban, mint például hirdetések, szórólapok vagy katalógusok.

Nemrég írtam egy hosszabb blog bejegyzést a branding fotózás témakörben, ami ha érdekel, itt elolvashatod: Minden ami branding fotózás.

Üzleti portré fotózás

Én az üzleti fotózást 2 felé szoktam osztani. Az egyik az a “headshot portré”, ami valójában nem több egy beállított arc portrétól. Ezt is lehet többféle minőségben, formában fotózni. Én ezt általában egy homogén háttér előtt, vagy a cégre/vállalkozóra jellemző környezetben szoktam elkészíteni. Ezeket a portré fotókat általában LinkedInen, Facebookon, vagy weboldalon szokták felhasználni. Ezeket a üzleti fotókat 85 mm-es kimondottan portré objektívvel készítem, illetve a megrendelő stílusától függően többféle vakuval fényelve készítem el. Szerintem mindenkinek az élete során szüksége van egy magas minőségű közeli portréra, hogy a saját személyes brandjét is építse. Ennek fontos üzenete van: Igényem van arra, hogy jó minőségű portré fotót készítettek rólam.

Mi is a headshot fotó pontosan pár mondatban összefoglalva?

A headshot portré fotózás olyan fotózás, amelynek célja egy személy arcképének megörökítése, általában a válltól felfelé. A headshot fotók leggyakrabban színészek, modellként dolgozók, üzletemberek vagy más személyek számára készülnek, akiknek fontos, hogy jó benyomást keltsenek, és személyiségüket, karakterüket tükröző képet kapjanak magukról. A headshot fotók lehetnek fekete-fehérek vagy színesek, és általában egyszerű hátteret használnak, hogy az arc és az arckifejezések domináljanak a képen.

Referencia fotók üzleti headshotra:

Kövess az Instagramon!

Tekintsd meg legfrissebb üzleti fotózásomat, esküvői fotózásomat, illetve családi fotózásomat! Napra kész információk, fotók, anyagok az instagramomon! Mindemellett előfordulnak nyereményjátékok is!

Fontosnak tartom, hogy mindig látható legyen az, hogy milyen színvonalon készítem a fotóimat, illetve azt, hogy milyen az én stílusom. Éppen ezért rendszeresen, teljesen friss képeket töltök fel a social media felületeimre, mint az Instagram, vagy a Facebook. Gödöllői fotósként arra törekszem, hogy sok-sok Pestmegyében készült fotóm legyen fent rendszeresen, hogy a környéken élő családok és üzletemberek lássak, hogy milyen közeli opciók vannak.

Facebook:

https://www.facebook.com/FedelinAdamPhotography

Instagram:

FedelinÁdám

Tárgyfotózás és reklámfotózás