2020tól esküvők!

Az esküvőfotózás az egyik legkomplexebb feladat egy fotós számára. Pontosabban egy ilyen fontos esemény megörökítése sok feladat és kihívás elé állíthatja a fotógráfust, és a felszerelését. Éppen emiatt ezidáig hezitáltam az eféle rendezvények megörökítésében.

Miért olyan különleges és bonyolult feladat egy esküvő fotózása? A válasz egy picit komplex, viszont megpróbálom érthetően leírni pár mondatban. Egy egész napos rendezvényről van szó, ahol a fényviszonyok, a helyszín, és a program is folyamatosan változik. A fotógráfusnak értenie kell a beállított kreatív fotózáshoz és pózoltatáshoz, jól kell tudnia helyezkedni a ceremónián, a vacsorán és a bulin is. Arról nem is beszélve, hogy képesnek kell lennie elkapni a fontos pillanatokat, amik soha többé nem ismétlődnek meg! (Ehhez pedig olyan gépre van szükség, ami nem 3mp-ig keresi a fókuszt, hanem azonnal megtalálja! 🙂 ) A kreatív fotózáshoz és portrékhoz célszerű portré objektívet használni, míg a rendezvény többi részén másféle lencsékre is szükség lehet, és van is. A fények változása miatt fontos a fényerős objektív( ami azt jelenti, hogy egy adott idő alatt több fényt enged át a lencse, így a kép éles tud maradni, alacsony lesz a zaj szint (ISO), viszont ezek az “üvegek” fix gyújtótávolságúak (nem tudnak zoomolni), emiatt több darabos készlettel kell rendelkezni, hogy többféle szögből, és távolságból készíthessünk képeket. A felszerelésünknek bírnia kell a strapát minden körülmény között, vagyis: sötétbe, égető napba, mozgás közben. A gép nem krepálhat be, vagy ha mégis, kell, hogy legyen nálunk egy pót gép is. A gépekhez szükséges több akkumulátorral is rendelkezni, mivel nagyon sok kép készül, és nem állhatunk meg a munkával, mert töltőre kell tenni a gépünket.


Emiatt a pár sor miatt is tisztelem a professzionális fotós kollégákat, mert tudom, hogy milyen munka áll egy esküvő lebonyolításában. Az utómunkáról és az anyagok tárolásáról pedig nem is beszéltem, pedig az is egy sarkalatos pont, mivel egy nagyon komoly felszerelésre és tudásra van szükség az esküvő utáni napokban.

Így az elmúlt időszakban azon voltam, hogy a tudásomat és a felszerelésemet eljuttassam arra a szintre, hogy vállalhassak egésznapos esküvőfotózásokat is. Szerencsére a felkérések is megérkeztek, így a 2020as évet minimum 4 esküvővel zárhatom majd le! Ez egy veterán esküvőfotósnak nem annyira nagy mennyiség, viszont a Covid-19nek köszönhetően ez is egy szép szám. A 2021-es szezonra pedig még nagyobb esküvői érdeklődésre számítok. Remélem neked is elnyertem a bizalmadat, hogy esetleg ajánlatot kérjél tőlem a nagy napod megörökítéséhez. Ha még szükséged van némi inspirációra és bizonyításra, kérlek tekintsd meg a referencia munkáimat, látogasd meg a facebook oldalamat, vagy vedd fel velem a kapcsolatot (+3630/370-4370 – fedelinadam@gmail.com)

Ha meg nagyon szimpatikus vagyok, akkor még egy LIKE-ot is nyomhatsz a facebook oldalamon! Köszönöm előre is!

A CIKK BŐVÜL

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com